Sayfa Reklamları

Koronavirüsünün ortaya çıkması ile ilgili birçok görüş var. Komplo teorilerine ve şaşırtıcı olaylara inanmaya daha yatkın olan insan, bilimsel yorumlardan ziyade komplo teorilerine inanmaya daha yatkın. Komplo teorileri diyerek insanları ve ya görüşleri küçümsemiyorum, günün sonunda haklı çıkabilirler fakat elde belge ve kanıt yok iken kişisel gözlem ve görüşlere dayalı fikirler komplo teorisi kalıbından dışarıya maalesef çıkamıyorlar.

Maksadım bilimsel görüşleri ve komplo teorilerini inceleyip birbirleri ile çarpıştırmak değil. Yazımın girizgahında içeriğe bir temel oluşturması için paylaşacağım bilgiler. 

Bilimsel açıdan yaklaşıldığında bundan yıllar önce bilim adamları ve salgın araştırmacıları yeni değişim geçirmiş bir Koronavirüs’ün ortaya çıkacağını ve eğer engellenemez ise ciddi problem olacağını belirtmişler. Bunu bilmelerinin sebebi ise ne büyük oyunu görmeleri nede şeytan ile işbirliği yapmaları, sadece bilimi kullanıyorlar. Geçmişe bakıyorlar, virüslerin değişim ve yayılımların inceliyorlar, bugüne kadar olan salgın hastalıkları yorumluyorlar ve olası sonuçları belirtiyorlar.Her nasıl ki uzmanlar büyük İstanbul depremi birgün mutlaka olacak en fazla 50 yılı var gibi şeyler söylüyorlarsa, salgın uzmanları da yeni bir corona virüs çıkacağını biliyordu ve bundan sonra başka bir koronavirüs daha çıkma ihtimali her zaman söz konusu. Bu tip virüsler hep Asya tarafından çıkmış. Temel sebebide orada otantik hayvanların tüketilmesi. Bu tip virüslerin en bilinen konağı yarasalar ve Asya da yarasa tüketilen bir canlı. Sadece yarasalar değil farklı canlılarda söz konusu.

Komplo teorileri 2 ye ayrılıyor. Bir tanesi bunun biyolojik silah olduğu ve maksadının tek bir dünya düzenini oluşturmak olduğunu söylüyorlar, bu komplo teorisinin ikinci bölümü de yapay UFO’lar ile insanları tek bir uzaylı düşmanına karşı bir araya getirmek. Temel hedef bütün dünyayı tek bir amaç üzere birleştirip yönetimi de merkezileştirmek. Buda yönetimi kolaylaştırıp maddiyatıda bir merkezde toplayacak. Bir diğeri ise 5G’nin insan hücrelerinde oluşturduğu bozulma sebebi ile bu virüsü insanın kendi bünyesinin ürettiğini iddia ediyor. Benzer biçimde geçmişteki salgınlarda çeşitli radyo frekanslarına bağlanıyor. Örneğin 1917 yıllarında 1. Dünya savaşı sırasında çıkan İspanyol gribi de o dönem yeni keşfedilen radyo frekansları sebebi ile çıktı diyorlar. Wuhan da 5G nin çok yoğun kullanıldığı bir alan.

Bilimsel de olsa komplo teorisi de olsa hangisinin detayına girseniz kendi içinde gayet tutarlı bulabiliyorsunuz. Yani bunlardan bir ya da bir kaç tanesine inanan kimseyi yadırgamam. Zaten hiçbirşey veya hiç bir olay için kimseyi yadırgamamak lazım. Kınadığınız başınıza gelmeden ölmezsiniz, bir yere not edin.

Böyle uzunca bir girizgahtan sonra gelelim konumuza, Koronavirüs ile ilgili neye inanırsanız veya ne yaşarsanız yaşayın herkesin ısrarla söylediği şey bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Tabii bu görüşe inanmayanlarda olabilir fakat bende aynı görüşteyim. Zira uzun yıllardır yeni bir çağın doğum sancılarını gözlemliyor, çeşitli araştırma ve kitaplar ile sağlamasını yapıyordum, çağ geçişini gözlemliyordum fakat Koronavirüs olayı herşeyi çok hızlandırdı ve bu hızla devam edecek gibi. Benim görüşüm ileride 2012 veya 2020 yeni çağın başlangıcı olarak kabul edilecek. Bu çağın hızlandırıcısı Koronavirüs olduğuna göre ona Korona Çağı diyelim.
Korona Çağı’nın özellikleri neler olacak? En temel özelliği bilgi teknolojilerinin yayılım ve kullanım hızının artması olacak. Deneysel teknolojiler çok hızlı bir biçimde belki testleri ve güvenlik kontrolleri yeterince yapılmadan hayatımıza girecek. 

Bildiğiniz gibi son dönemde dünyada kişisel verilerin önemi çok arttı, Avrupa ve ülkemizde bunun için devletler uyulmadığı takdirde çok büyük cezaları olan yasalar çıkardılar. Fakat kişisel verilerin bu kadar gizli tutulması Korona Çağı’nın hoşlandığı bir şey olmayacak. Bütün insanlar verileri üzerinden kategorize ve takip edilebilecek. Normal şartlarda bunu kabul etmekte zorluk çekecek isanlara eğer bu veriler verilmezse ölebilirsiniz gibi bir korku salınacak. Ölebilirsiniz derken; böyle bir virüs çıkar ve sizde eğer verilerinizi ve takip onayınızı bize vermezseniz erken teşhis edemeyiz, yaşlı anne babanıza bulaştırıp onların sebebi olursunuz diyecekler. Aslında bir nevi korkudan verilerimizi paylaşmak isteyeceğiz. Ayrıca küçük çipler ile bizim sağlık durumumuzu da kontrol etmek isteyecekler.Bu çipi taktırmayanların sigorta pirimleri artacak ve takmak zorunda kalacak. Veri, yapay zekanın en temel kaynağı ve hep aç olduğu tek şey. Dolayısı ile ne kadar çok veri o kadar çok analiz ve o kadar büyük insanları yönlendirme kolaylığı.

Bunları kabul etmek öyle kolay değil fakat ölüm korkusu hesapsızca bunları yaptıracak. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde kişisel verileri korumak ile ilgili çıkan yasaların hiç birinin hükmü kalmayacak diye düşünüyorum.

Dünyada bulut yazılımlara geçiş için bir trend vardı zaten. Bu yazılımlar ile büyük veri kolay toplanıyor ve yazılımın ödemeleri daha kolay tahsil ediliyor. Dolayısı ile büyük küçük bütün işletmeler ürünleri bulut olarak çalışsın ve aylık olarak fatura kessinler istiyor. Yani yazılım firmaları için daha burada sayamayacağımız bir çok artı söz konusu. Firmaların buluta geçmek için ısrarı olsa da bankalar, telekom operatörleri gibi devlet regülasyonlarına dahil olan işletmeler öyle istedikleri gibi geçemiyordu ve bu yazılım üreticileri için bir sorundu. Fakat Koronavirüs gibi bir olaydan sonra işletmeler çalışanlarını eve göndermek zorunda kaldıkları için ve yazılımları eğer bulut’da değilse ciddi iş kaybına uğradılar. Örneğin banka çalışanları evlerinden banka sistemlerine bağlanmakta sorun yaşadılar veya güvenlik açığı olabilir korkusu ile her yere bağlanamadılar. Regülasyonlar bankacılık işlemlerinin bazılarının internetten yapılmasına müsaade etmediği için şubeler açık kalmak durumunda kaldı ve insanlar sokağa çıkmadıkları için hem şubeler zarar etti hemde çalışanlarını riske attılar. Koronavirüsten sonra güvenlik korkuları bir kenara bırakılıp bir çok işlemin daha internetten yapılmasını sağlayacak yasalar hızla çıkacak ve çıkmaya başladı. Özetle bulut yazılımları ve yapay zeka’nın en temel gıdası olan verinin serbestliği ve cazibesi arttı, artacak.

Korona Çağı ile artık evden daha az çıkacağız. Evden daha az çıkarak doğanın daha az zarar görmesine ve kaynakların bu kadar hızlı bitmemesine vesile olacağız. Evden çıktığımızda ise doğaya zarar vermeden yine doğanın içinde kalmak ile ilgili çok sıkı takip edileceğiz ve eğitleceğiz. İsterseniz mangal yapmanın yasak olduğu bir yerde mangal yapmayı deneyin. Korona Çağında anında tespit edilip dijital olarak çok ciddi cezalar alacaksınız. Bunun sebebi de evden çıkmadığımız dönemdeki doğanın düzelmesinin çok bariz gözlemlenmesi ve bunun referans olarak gösterip sert cezalara zemin hazırlanması olacak. Ayrıca takip konusunda da çok ilerlemiş olacak. Aldığınız koku bile devlet tarafından takip edilecek. Evden çalışmanın ise bazı işler için gayet mümkün olduğu anlaşılacak ve işletmeler çalışanlara salgından sonra da çok fazla evden çalışma imkanı sağlayacak. Buda plaza kiraları üzerinden büyük paralar kazanmanın sonuna işaret demek oluyor. Ev içerisinde ek odalar ve iş veren tarafından sağlanacak ev ofis malzemeleri popülitesini artıracak. Evden çalıştığında performansı düşmeyen ve verimli çalışabilen insanlar ise çok parlayacak. Evden çalışma performans ölçümü için yeni proje iş yönetim takip sistemleri çıkacak ve tasarlanacak. 

Yeni çağ’a geçiş tamamlandığında insanlar artık çok daha az evden çıkacak ve günümüzde yapılan harcamaların bir çoğu artık yapılmayacak. Minimalist bir yaşama geçeceğiz ve doğa kendine alan bulacak. Yapay zeka ve bulut sistemler bir çok şeyi insana ihtiyaç olmadan yapabilecek. Üretim ise tam otomasyona geçecek ve bütün fabrika üretim süreçleri evden çok rahat yönetilebilecek. Bu günlerde çok şakası yapılıyor ama binalar evler bile evdeki usta ve mühendisler tarafından yapay zeka ve robotlar takip edilerek yapılacak. Bugün bile evden 6 ay çıkmadan çalışıp para kazanıp yaşayabilen milyonlarca insan var. Bu çağ tamamlandığında insan’ın doğa ile iç içe olmak, eş dost akraba ile sosyalleşmek dışında dışarı çıkma sebebi olmayacak. 

Para, ödeme sistemleri ve finans da komple değişecek, tabii komple değişmesi için önce komple bir yok olması lazım. Yani mevcut finans sistemi çökecek. Bugün yarın olacak değil, mevcut sistem de dijitalleşmeye ayak uyduracak ama 10-15 yıldan fazla dayanamayacak maalesef. Muhtemelen bildiğimiz bütün para sistemleri yok olacak ve kuantum blockchain mantığı ile yeni bir tek sanal para birimi bütün dünyada kullanılacak. El altından kaçak başka sanal para biçimleride olacaktır fakat resmi olmayacaklar. Hedef herşeyin tekte birleşmesi. O gün gelipte finans sitemi çöktüğünde genel sanal paraya adapte olanlar ve elindeki fiziksel maden olanlar dışındakiler ciddi finansal zararlar görebilir. Yatırım tavsiyesi değildir :) . Bu bahsettiğim sanal parayı Bitcoin olarak düşünmeyin, onlar yer altına çekilecek. Finansal konular ile ilgili yazdığım bu paragrafı ise komplo teorisi addedebilirsiniz gücenmem :)

Bu yeni Korona Çağı’nın bir diğer önemli özelliği ise insan bilincinde ortaya çıkacak olan sıçrama olacak. Bugün hayatımızda olan Newton fiziği kuantum ile tamamen yer değiştirecek, konvansiyonel tıp ise bilinç ve insanların bu gün psişik diyebileceğimiz güçlerine ve enerjiye yoğunlaşacak. An itibari ile konvansiyonel tıp enerji ile tedaviyi literatüre almak üzere ve telepati gibi konuları gündeme almış durumda, inanmayan küçük bir araştırma ile saygın yayınların içeriklerine ulaşabilir. Yani cep telefonu gibi bir cihaz ile koronavirüs benzeri virüsler dahi frekans ile tedavi edilebilir hale gelebilir, daha da ilerisi kanser bile bu yöntemler ile uzaktan uzmanı tarafından tedavi edilebilir hale gelebilir. Konvansiyonel tıp da ders olarak çok kısa süre içerisinde müfredata alınacağını düşünüyorum. Zaten fizik meselesinin kuantum fizik ile yer değiştirmesi bunu zorunlu hale getirecek, yer değiştirecek derken Newton fiziği kalmayacak demiyorum, sadece materyalizm den daha soyut kavramlara geçilecek ve kabul edilecek. Gözlemlendiğinde sonucu gözlemlenmediğinden farklı olan bir gerçeklikten bahsediyoruz.

Yazıyı yazarken fark ettim ki konu uzunmuş ve detaylı açıklanmadığı sürece açık kalan konular çok. Şimdilik elimden gelen bu oldu, detayı hakkında konuşmak isteyen veya okumak isteyen olursa video da çekerim yazarım da yada sohbet de edebiliriz.

Bu yazımı da sabırla okuduğunuz için çok teşekkür ederim, görüşleriniz benim için çok değerli. Lütfen aşağıda yorum yaparak görüşlerinizi belirtmekten çekinmeyiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]