Sayfa Reklamları

Birçoğumuz büyüklerimizden duymuşuzdur "Nerede o eski bayramlar" cümlesini. Yaşadığımız bu günlerde bu cümlenin hakkını sonuna kadar verdiğimizi düşünüyorum. Aslında en küçüklerimiz bile artık "Nerede o eski bayramlar" diyebilir. Ne oldu bize böyle, bu salgın herkesi birden olgunlaştırdı mı?

Bir Ramazan daha geçti ömürden, evden çıkmadan iftarlara , etkinliklere katılmadan. Aslında Ramazan ayının İslami değeri açısından çok da önemi olmayan fani konular, fakat bir çoğunda hasret ve boşluk oluşturdu. Mübarek Ramazan ayını hakkı ile değerlendirdikten sonra boşluk oluşturacak bir şey yok aslında. Sadece Ramazan bittiği için belki tekrardan Ramazan ayını özlemeye başlayanlar olabilir. Hakkı ile değerlendirilmemiş bir Ramazan ise zaten bir boşluk ve hüzün meselesi. Ramazan'ın bereketine eren ve ermiş olmayı dileyen herkesin bayramı mübarek olsun!

Günün sonunda eğer sağlığımız yerinde ise elhamdülillah. Allah bizlere her halinin şükrünü eda etmekten dahi aciz olduğumuzu itiraf edebilen kullarından olmayı nasip etsin. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a aittir. Bizler ise indinde yok hükmünde olduğunu idrak etmeye çalışan, kulluğumuzu devam ettirmesi için niyazda bulunan esma terkipleriyiz.

İç huzur, mutluluk, sağlık sıhhat dileklerimle.
Ahmet Serhat UĞURLU.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]