Sayfa Reklamları

Bu yazıyı yazdığım an itibari ile HTC 10 tanıtımı yapıldı. Öncesinde sızdırılan bilgilerin dışında çok
yeni bir bilgi gelmedi, ancak önceden sızdırılan özelliklerde zaten gayet heyecan vericiydi. 2016 da çıkan flagship cihazlar gerçekten çok tatmin edici oldu, Fiyatları tartışılır tabi, hadi kısaca yeni HTC 10 u bir değerlendirelim.

HTC 10 Yeni bayrak gemisi telefonlar gibi gücünü Snapdragon 820 işlemcisinden(SOC) alıyor. Bana sorarsanız piyasadaki bir numaralı rakibi Samsung Galaxy S7. Samsung her ne kadar kendi işlemcisini kullansa da ABD pazarında aynı işlemciyi kullanıyor ve performansları çok benzer. Burada ayrıştırıcı unsurlar telefonların diğer özellikleri oluyor.

Kamera

Kamera konusunda HTC 10 büyük pixelli (1.55 micron- f1.8 -- S7 de ise 1.4 micron f1.7) 12 Mp kamera ile üstün bir performans sunacağa benziyor. Yüksek bit rate li ve 4K lı IOS (optik imaj sabitleyici) sahibi olması da bütün beklentileri karşılar nitelikte.
S7 ile kıyasladığımızda diyafram da 1 tık geri kalsa da daha büyük pikseller ile gece çekimlerinde daha başarılı olma ihtimali var. Detaylı testleri beklemek gerekir. Selfie kamerası noktasında ise IOS bulundurması gerçekten çok güzel bir özellik.

Pil

3000 Mah pil ile güzel sonuçlar elde edeceğe benziyoruz. HTC nin açıklamalarına göre yazılımda ekstra yapılan iyileştirmeler bu süreye katkı sağlayacakmış. Yakında takip edeceğiz :)

Ekran

2K Çözünürlüğündeki ekran rakipleri ile benzer kaliteyi sunacaktır.

Ses

Beats Audio ile gelen HTC 10'un bas seslerde diğerlerinden daha iyi olduğu söyleniyor. Ses konusunu da kesinlikle detaylı incelemek lazım. Ancak alt taraftaki tek hoporlor oyun oynarken üzerini kapatabileceğiniz şekilde tasarlanmış, ancak diğer telefonlarda olmayan üst taraftaki hoporlör burada işi bir tık ileriye taşıyor. Yanında verilecek yüksek çözünürlüklü kulaklıklar ise çok güzel bir detay olmuş.

Tasarım

Çok iddialı olmadan riske girmek istemeyen HTC gayet sade ve şık bir tasarıma imza atmış. Malzeme kalitesi ise her zamanki gibi "Premium".

Arayüz

Google ile gidilen iş birliği neticesinde sade ve hızlı bir arayüz ile geliyor. Bu noktadaki başarımı da merak konusu ancak bence çok güzel bir yaklaşım.

Fiyat

Bu yazıyı yazdığım tarih itibari ile 2999 gibi bir fiyat etiketi ile satışa sunulacağı açıklandı. Rakibi olan S7 ve G5 in fiyatının 2799Tl olduğu düşünüldüğünde 1 tık pahalı. Ancak HTC nin en baştan itibaren gelen "Premium" algısı bu fiyat politikasında bir etmen, ayrıca yenında verilen üst seviye kulaklıkları da göz ardı etmemek gerekir. Şu da bir gerçek ki HTC nin fiyatı % sel olarak hiç bir zaman çok hızlı azalmayacak. Ülkemiz için bu fiyatların çok yüksek olduğunu belirtmek de boynumuzun borcu.

Sonuç

Eğer bayrak gemisi yüksek performanslı bir akıllı telefon alacaksanız, HTC 10 un detaylı testlerini beklemek kesinlikle akıl karı olacaktır. Önceki nesline göre çok daha iyi görünen bu telefondaki iyileştirmeler yadsınamayacak derecede.

HTC Amerika tarafından yayınlanan tanıtım videosu :



Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]