Sayfa Reklamları

 İnsanlar dünya üzerindeki en gelişmiş varlık olarak biliniyor. Ancak gelişmiş olmak demek en iyi, en doğru olmak demek değil. Aslında en kötü, en çirkin, en gaddar ve en aşağılık olan da insanın ta kendisi. Bütün insanlar böyle demek biraz vizyonsuzluk olur ama ekseriyeti, büyük çoğunluğu böyle. İstisnalar kaideyi bozmaz.


Birileri hep en büyük olmak istiyor, belki bir şekilde tanrısallaşma ya da o en yukarıya erişme arzusu. Bu en yukarısı dünya nispetinde. Ölüm sonrası filan ayrı konu, orada da benzer tanrısallaşma güdüsü var. Bir virüs gibi insanlığı yiyip bitiriyor tanrı virüsü. Sensin, sen en iyisin, alemler sana yaratılmış, yok en üstün varlık, ırk sensin, saçma saçma şeyler.


Hayvanız kardeşim hepimiz. Hiç bir özelliğiniz yok, doğa da senden güçlü binlerce hayvan var. Zayıfsın. Aletler yapmışsın da doğaya, insana, hayvana zarar vermekten başka ne işe yarıyor? Bunlar sayesinde milyonlarca insan kurtardın da atom bombasını neden attın? Oradakiler canlı değil miydi?


Yıllardır bitmek bilmeyen savaşlar, daha hiç bir şeyden haberi olmayan katledilen milyonlarca çocuk. Bu nasıl bir sapkınlık, sen nasıl bir varlıksın insan denen vahşi?


Hepimiz birbirimizden beteriz, gücü bulan zayıfı ezme derdinde. bu aşağılık yaklaşımlardan acı çeke çeke daha belkide binlerce yıl sonra kurtulacağız. Ama maalesef bulunduğumuz dönem insanlığın en vahşi ve aşağılık dönemi olarak tarihe not olarak düşülecek. Daha çok büyük acılar yaşanacak, yaşanmalı ki insan ancak belki ders alır. 


Hayata böyle baktığımda kutsal metinlerde bahsedilen ve cehennemde yanacak olan insanları çok net görüyorum. Neden bu kadar insanların tehdit edildiğini, aslında ne olduklarını neden çoklarının cehennemlik oldukları kristal netliğinde ortada!


Yazıklar olsun, hepimize yazıklar olsun. Varlığımıza yazık. Bunu fark edemememiz yazık. Anlayamamıza yazık. Hak ettiğimizi bulacağız. Hepimiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]